Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2015 10:49 - Фитнес-а
Автор: nckl Категория: Забавление   
Прочетен: 522 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.10.2015 12:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 По една или друга причина, на 29 годишна възраст ми се наложи за 1ви път да вляза във фитнес зала. Никога не съм имал проблеми с тегло или поддържане на форма, защото не съм спирал спортувал от както се помня, просто не и във това място наречено - фитнес зала.
Държа да отбележа, че съм изключително далеч от разбиращ или компетентен по каквото и да е свързано с фитнес уредите, но това са чисто спортни наблюдения за които мога да претендирам, че съм компетентен.
Държа да споделя наблюденията си, след 1вия месец. Може би няма да са нищо ново, но за мен са всичко заради което съм отричал фитнес залите през целия си живот. Не нямам прекалено много свободно време във фитнеса и не гледам кой какво прави вместо да си тренирам, просто за съжаление ми се набиват в очите тези комични и абсурдни хора.

1во правило - Никога ама АБСОЛЮТНО никога, не се снимай, тагвай или квото там за да покажеш, че си на фитнес. На никого не му пука. Наистина. Не, не, просто не ни пука. От името на цялото човечество - НЕ СЕ СНИМАЙ И ТАГВАЙ от фитнеса, не е голяма геройство че си там.

Ще ги разделя на няколко типа : 

1. Батките - Тях ги е имало и винаги ще ги има. Нацепени, надъхани, нареждат тежест след тежест и вдигат ли вдигат, макар и те самите да не знаят защо. Има няколко индивида, които са толкова квадратни, че не могат да си вдигнат ръцете над главата. Но важното е да си як и да вдигаш много тежест без конкретна цел, освен да я вдигнеш. Нищо, че мобилността ти е 2%, не можеш да избягаш 50 метра без да припаднеш и движението което можеш да извършващ, се свежда до нагоре-надолу с ръцете. Тотално не разбирам смисъла на тези хора. Очевидно не са професионални спортисти от какъвто и да е тип, защото няма спорт в който да трябва да изглеждаш по този начин. Просто искат да са широки от кръста нагоре. Няма лошо, щом ги влече.

2. Почти-батките - Доста подобни на гореспоменатите индивиди, но още приемащи някаква приличаща на човек форма. За сметка на това, се пият едни отвари от шишетата им, след които миришат като Сириец изплувал на брега след седмица в океана, въртят се теми с подобни младежи на тях за някво мИсо което бил намерил единия и нещо протеино-думакоятонебяхчувал а бе общо взето момчетата взимат мерки да приемат формата на квадрат. Отново незнайно защо и очевидно много амбицирани да постигнат този ефект.

3. Мъже на средно-късна възраст - 40-55. - Шкембето тук е неизменим компонент от структурата им. Всички са с максимално прилепнали тениски незнайно защо и никога не правят нещо на уред, който е за мускулна група под кръста. Прекрасна гледка е трътлести крака, шкембе висящо през опънатата фланелка, но нагоре бицарите се помпат ли помпат. Най-лошото е, че след всяка серия отиват и се гледат поне по 10 минути пред огледалата и си ги пипат, сякаш на Ирина Шейх задника са хванали..
Друга особено неприятна черта на тези чичаци е това, че за тях е изключителна гордост да се разхождат из съблекалнята голи. Да, от душа до шкафчето ти, ок, макар че не виждам проблема да си загърнеш шкембака с една хавлия, която естествено си преметнал през рамо. Но не, те прекарват поне 10-15 минути веейки насам натам, разхождане, гледане в огледалото, пипане и какво ли още не. Върха на гнусотията обаче, беше когато един от тези, застана на мивката пред душовете и започна най-необезпокояван да си подбръсва оная работа. Тумор в мозъка.

4. Тия дето и да са там и да не са там, им е все тая - едно 20% от хората, са момчета с възраст варираща от 20 до 30 години, които си избират уред, слагат някаква тежест, правят 7-8 повторения и след това 15 минути седят на него без да правят нищо. Поправка - обикновено тези паузи дълги колкото почивка на полувреме, се прекарват с чатене, вероятно тагване и всевъзможни телефонни дейности, защото ест че смартфона се взима като правиш клекове, как без него. След 30-40 мин обикновено им писва и отиват в парната баня след което предполагам, че си тръгват.

5. Нормалните - Слава богу, има и нормално изглеждащи хора, държа да отбележа, най-вече жени, които просто поддържат форма или тренират за нещо. Познават се по това, че имат атлетични тела, с нормално развити мускули по цялото тяло и с това, че не се гледат в огледалото и рядко почиват повече от минутка между сериите. Също така, наблягат и на кардиото.

Може би нещо в мен не е наред или трябва да спре да ми прави впечатление, кой колко абсурден е и просто да гледам в тавана.
Не държа никой да споделя мойте наблюдения, просто има неща които никога не съм и няма да разбера за фитнес залите и мнозинството от хората които ги посещават.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nckl
Категория: Забавление
Прочетен: 24366
Постинги: 14
Коментари: 9
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930